zien In het wild

Zó houden keizerspinguïns elkaar warm

Datum
Fotograaf
National Geographic

De keizerspinguïn is de grootste pinguïnsoort op aarde. NatGeo schreef al eerder over de dieren, maar in dit filmpje leer je ze in een oogopslag kennen. Wist je bijvoorbeeld dat de dieren als de Antarctische winter aanbreekt zich niet naar het ‘warmere’ noorden begeven, maar juist verder naar het zuiden? Om warm te blijven gaan ze dicht tegen elkaar aan staan, waarbij ze regelmatig van positie wisselen. In dit filmpje zie je dit tafereel zich voltrekken. En daarnaast zien ze er natuurlijk ook gewoon erg kolderiek uit!

Meer weten over de keizerspingïn. Bekijk deze lezing van NatGeo-fotograaf Paul Nicken over de grootste pinguïnsoort. 

 

 


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten