zien In het wild

Steeds meer adeliepinguïns op Antarctica

Datum
Fotograaf
National Geographic

Het aantal adeliepinguïns op Antarctica neemt toe, zo blijkt een nieuwe grootschalige telling. Er zouden bijna zes miljoen exemplaren in het oostelijk deel van het continent leven, ruim twee keer zo veel dan eerder gedacht. En dat lijkt niet alleen te komen door gemoderniseerde observatiemethoden. Biologen zijn blij met de uitkomst van de telling, maar uiten ook hun zorgen. Door klimaatverandering neemt het aantal prooidieren in het zuidpoolgebied in de toekomst vermoedelijk fors af, waardoor voedseltekorten voor deze– en andere pinguïnsoorten kunnen ontstaan. Meer over de studie lees je hier (in het Engels).


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten