National Geo

Een Nederlandstalige editie van een Amerikaans tijdschrift. Het schept wat verwarring want heeft dit Nederlandse blad de titel Engels gehouden of is de titel vertaald naar het Nederlands? Uit de statistieken van onze websites blijkt dat het voor een groot aantal bezoekers onduidelijk is.

Goed, over de eerste tien letters van de titel National Geographic lijkt vrijwel iedereen het eens te zijn. Het probleem zit hem vooral in de letters die volgen. Mensen vernederlandsen de naam. National Geografic, National Geografie en National Geografisch zijn drie van de meest voorkomende spelfouten onder gebruikers op Google die op zoek zijn naar een dienst of product van National Geographic.

Daarnaast verdwalen er soms letters in onze titel. Er is een vervelende ‘h’ waarvan een aantal mensen er maar niet uitkomt waar deze hoort te staan. Geograpich of Geograpihc? Hoewel wij deze letter het liefst de twee na laatste plek van het woord geven, verdwijnt de h nog wel eens naar een andere plaats. De ‘e’ en de ‘s’ worden veelvuldig aan onze titelnaam toegevoegd: Nationale, Geografics en Geographics zijn een aantal uitwerkingen van deze fout. Tja, zo zijn er eigenlijk talloze combinaties te bedenken.

Van de meest creatieve uitwerkingen volgt hieronder een top 3:
National Giograhpig
National Cheographic
National Geografik

Maar voor de goede orde: welkom op de website van National Geographic!

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten