zien Fotografie

Wolvenreservaat – Foto van de dag

Bekijk Sluit

zien Fotografie

Verscholen in de bossen van Washington South Puget Sound ligt een bijzonder natuurreservaat: Wolf Haven. Dit 'heiligdom' van ruim driehonderddertigduizend vierkante meter is de thuisbasis van 56 bewoners, waaronder een aantal grijze wolven en coyotes.

Datum
Fotograaf
Annie Marie Musselman,

Dierenopvang en -zorg: het zijn de thema’s waar fotograaf Anne Marie Musselman zich al jaren mee bezighoudt. Toen ze in 2010 een subsidie ontving van Gettt Images, wilde ze in eerste instantie chimpansees en orang-oetans in Indonesië vastleggen. Dat idee veranderde rigoureus toen Musselman zwanger werd. Artsen raadden haar aan om een project dichter bij huis te zoeken.

Uiteindelijk ontdekte ze in haar eigen staat, Wyoming, een unieke natuurbeschermingsorganisatie: Wolf Haven. Het resultaat van deze vondst is een prachtige fotoserie over de 56 bewoners van Wolf Haven. Musselman: “Zonder dit reservaat en de inzet van alle betrokkenen zouden de Mexicaanse grijze en rode wolf niet meer bestaan. Toen ik dit hoorde, was het voor mij duidelijk: Wolf Haven verdient nu al mijn aandacht.”

Bekijk hier meer foto's van Ann Marie Musselman.

National Geographic wil de lezer inspireren over de veelzijdigheid en de kwetsbaarheid van de planeet vanuit nieuwe perspectieven. Dagelijks licht de onlineredactie van National Geographic een foto uit. Dit beeld kan komen uit een reportage van National Geographic Magazine, nieuwe inzendingen van de lopende foto-opdracht van NatGeoFoto.nl of een actuele foto van een NatGeo-fotograaf.

Inspiring people to care about the planet


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten