lezen Fotografie

Winnaar Emerging Nature Photographer Award

Bekijk Sluit

lezen Fotografie

De Groningse biologiestudent Joris van Alphen is de eerste winnaar van de Emerging Nature Photographer Award.

Datum

De 24-jarige fotograaf maakte in de eindronde de meeste indruk op de jury met zijn reportage over de interactie tussen mens en natuur in Burgers' Zoo in Arnhem.

De Emerging Nature Photographer Award is door National Geographic Nederland•België in het leven geroepen als aanmoedigingsprijs voor jonge natuurfotografen. Daarbij spelen de fotografische kwaliteiten van de kandidaten een belangrijke rol, maar er wordt ook beoordeeld of zij met hun foto's een verhaal kunnen vertellen, en of zij dat verhaal in een presentatie aan de jury kunnen overbrengen.

Na een tweetal voorronden waaruit drie finalisten naar voren kwamen, bestond de beslissende ronde uit een praktijkopdracht in Burgers' Zoo. De kandidaten kregen daarna de mogelijkheid om hun beelden te presenteren. De jury was onder de indruk van de inzet en de betrokkenheid van de deelnemers die en van de algemene kwaliteit van hun werk. Maar er kan maar een winnaar zijn. Joris van Alphen onderscheidde zich van de andere kandidaten door het presenteren van een duidelijk concept dat hij met veel verve over het voetlicht bracht. Zijn medefinalisten Joris De Raedt en Marten van Dijl hadden iets meer moeite met het vinden van de juiste balans tussen woord en beeld, hoewel ook zij met individuele beelden wisten te overtuigen.

De eindwinnaar wordt door National Geographic op pad gestuurd om voor het magazine een fotoreportage te maken over één van de drie winnaars van de Future for Nature Award. Deze organisatie beloont jaarlijks drie jonge natuurbeschermers voor hun inzet op natuurbeschermingsgebied. De prijsuitreiking vind plaats in het voorjaar.


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten