doen Nieuws

Win vrijkaarten voor het Movies that Matter Festival in Den Haag

Bekijk Sluit

doen Nieuws

Deze actie is gesloten. De winnaars zijn E. Saddal, R. Boot, K. Voura, A. Schaar, K. Ritter, J. Mudde, K. Folmer en T. Dorlo. Gefeliciteerd!

Datum

Het film- en debatfestival Movies that Matter vindt plaats van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. Het bestaat uit twee hoofdprogramma’s: A Matter of ACT over mensenrechtenverdedigers (in samenwerking met Amnesty International) en het door het vfonds ondersteunde Camera Justitia, dat inzoomt op onder meer het belang van de rechtsstaat en de strijd tegen straffeloosheid. Nieuw dit jaar is het programma Weapon of Choice, dat bestaat uit keuzefilms van een aantal prominente Nederlanders. 

Beeld uit de film ‘The Borneo Case’
In samenwerking met het Movies that Matter Festival geeft National Geographic 8x twee vrijkaarten weg. Met een vrijkaart kies jij een film naar keuze uit de onderstaande lijst van National Geographic.

The Borneo Case
Verontrustende docu over hoe ’s werelds oudste regenwoud, in Borneo, stukje bij beetje wordt omgehakt om plaats te maken voor dammen en palmolieplantages. De makers filmden de kaalslag gedurende 25 jaar en volgden daarbij activist Mutang Urud. Hij groeide op in de jungle en voert al jaren actie tegen de houtkap en het corrupte bestuur van Maleisië. Urud is één van de negen activisten van het A Matter of ACT-programma en zal tijdens het Movies that Matter Festival aanwezig zijn.

Before the Flood (National Geographic)
Klimaatverandering: het is een groot probleem. Maar hoe vaak wetenschappers en journalisten dat ook schrijven, het blijkt lastig om het grote publiek daarvan te doordringen. Dat constateerde Leonardo DiCaprio – die het tijd vond voor een film.
Beeld uit 'The Islands and the Whales'

The Islands and the Whales
Tussen IJsland en Noorwegen liggen de adembenemende Faeröer-eilanden. Op de rotsachtige heuvels groeit weinig, dus leven de bewoners al eeuwenlang van walvisvlees en zeevogels. Door ernstige vervuiling loopt hun levenswijze gevaar. Walvisvlees bevat meer kwik, de vogels eten plastic en bovendien ligt de walvisvangst onder vuur.

Sea Blind (Bernice Notenboom)
Het ijs van de Noordelijke IJszee smelt in rap tempo en dat creëert ongekende mogelijkheden voor de scheepvaart. Het gesmolten ijs zorgt voor een kortere route voor de vervuilende schepen die via Rusland van Rotterdam naar Shanghai varen. De scheepvaart is een van de meest vervuilende en tot nu toe minst gereguleerde industrieën ter wereld. 
Klik hier voor meer informatie over het festival.

Wil jij kans maken op twee vrijkaarten? Vul dan vóór 22 maart onderstaand formulier in om kans te maken. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten