doen Wetenschap

Win kaarten voor Giant Whales

Bekijk Sluit

doen Wetenschap

‘Giant Whales’ is een spetterende en muzikale grootbeeldfilm van MacGillivray Freeman (‘The Living Sea’, ‘Dolphins’) over de bultrugwalvis. Nu te zien in Omniversum.

Datum
Auteur
Hein Kaars Sijpesteijn
Fotograaf
‘Giant Whales’

In Giant Whales varen we van de koude wateren van Alaska richting Hawaii naar de tropische eilanden van Tonga op zoek naar de bultruggen. De moeders hebben een speciale, diepe band met hun jongen. Voor hen is de jaarlijkse migratie een wat hectische reis van maar liefst vijftienduizend kilometer lang. Onderweg leer je van wetenschappers hoe deze walvissen met elkaar communiceren en wat hun gezang zou kunnen betekenen. Je kunt genieten van hun acrobatische sprongen en beleeft bovendien een spannend avontuur bij een nipte reddingsoperatie.
 
Vijftig jaar geleden werd de bultrug nog met uitsterven bedreigd. In de afgelopen decennia heeft deze walvissoort dankzij de beschermde status een langzame, maar opmerkelijke comeback gemaakt. In Omniversum kom je oog-in-oog te staan met dit reusachtige zeezoogdier, dat maar liefst zeventien meter lang kan worden en vijftig ton zwaar – op het koepelvormige grootbeeld (maar liefst 840 m²!) kun je de bultrug in vol ornaat bewonderen. Laat je betoveren en wordt verliefd op de Giant Whales, want hun status is nog altijd kwetsbaar.

Deze winactie is afgelopen. National Geographic neemt contact op met de winaars. 

 


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten