lezen Fotografie

Wie maken kans op de Frans Lanting Award 2014?

Bekijk Sluit

lezen Fotografie

De wereldberoemde natuurfotograaf Frans Lanting heeft vanavond bij RTL Late Night bekendgemaakt welke 25 foto’s zijn genomineerd voor de Publieksprijs van de eerste Frans Lanting Award.

Datum
Auteur
Nathalie van Koot/Pancras Dijk
Fotograaf
Servaas Neijens

Tot en met 24 november kan iedereen stemmen op www.franslantingaward.nl. De fotowedstrijd is een initiatief van National Geographic Magazine en het Wereld Natuur Fonds (WNF), in samenwerking met Frans Lanting.

Gedurfd
De jury van de Frans Lanting Award 2014 heeft uit bijna vijfduizend inzendingen een longlist van de 25 beste foto’s samengesteld. Het thema van de wedstrijd was ‘waar land en zee elkaar raken’. De jury was onder de indruk van de manier waarop fotografen zich door het thema hebben laten inspireren. Juryvoorzitter Lanting: “Ik ben erg trots op deze lijst. Er zitten technisch zeer goede foto’s tussen. Maar de jury heeft ook nadrukkelijk gekeken naar de persoonlijke visie van de fotograaf. Het gaat niet alleen om een mooi landschap of een dier. Sommige fotografen zijn net een stapje verder gegaan. Dat zie je terug in de longlist. We zijn erg benieuwd welke foto het publiek uiteindelijk als winnaar zal kiezen.”

Fotoworkshop Oostvaardersplassen
De winnaars van de vak- en de publieksprijs worden op 26 november aanstaande in RTL Late Night bekendgemaakt. De winnende foto's worden gepubliceerd in het decembernummer van National Geographic Magazine. De winnaars van de vak- en publieksprijs krijgen daarnaast een exclusieve fotoworkshop van Frans Lanting in de Oostvaardersplassen en begeleiding bij een fotoproject van hun keuze.

Inspireren
National Geographic, het WNF en Frans Lanting hoopten dat de fotowedstrijd een zo groot mogelijk publiek zou inspireren om de natuur in beeld te brengen. Daarom konden fotografen (amateurs en professionals) beelden insturen die met alle soorten camera's zijn gemaakt, ook met smartphones. Dat hoefde bovendien echt niet ver van huis te zijn. Lanting: "Ik vind in Nederland het spanningsveld tussen menselijke activiteiten en de natuur die we nog steeds hebben iets heel bijzonders. Het levert veel interessante mogelijkheden op voor foto’s die een verhaal vertellen over de veranderende relatie tussen mensen en natuur.” Volgens Aart Aarsbergen, hoofdredacteur van National Geographic Magazine, was het niveau van de inzendingen hoog. "Ik ben onder de indruk van de technische vaardigheden van de genomineerden. Bijvoorbeeld uit de onderwaterfoto's spreekt een perfecte camerabeheersing."

Jury
Behalve uit Frans Lanting bestaat de jury uit astronaut en WNF-ambassadeur André Kuipers, fotografe en voormalig presentatrice van het NOS Journaal Sacha de Boer; presentator, WNF-ambassadeur en amateur-natuurfotograaf Humberto Tan en hoofdredacteur van de Nederlandse editie van National Geographic Magazine en Traveler Aart Aarsbergen.De 25 genomineerde foto’s vind je op franslantingaward.nl. Stem op jouw favoriet en maak kans op een van de 100 prijzenpakketten ter waarde van 60 euro!


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten