lezen Nieuws

Piccard en Kaltenbrunner geëerd op 'Evening of Exploration’

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

De National Geographic Society reikte op donderdagavond 14 juni op de ‘Evening of Exploration’ onderscheidingen uit aan twee uitzonderlijke mensen: de Zwitserse oceanograaf Jacques Piccard en de Oostenrijkse alpinist Gerlinde Kaltenbrunner.

Datum
Auteur
Anouschka Valkenhoff

Piccard ontving op de ‘Evening of Exploration’ de hoogste titel binnen de National Geographic Society, de Hubbard Medal, voor zijn recordbrekende duik naar het diepste punt van de oceaan in 1960. Hij maakte deze expeditie, die werd beschreven in het augustusnummer van National Geographic Magazine van 1960, samen met oceaanverkenner Don Walsh, die deze onderscheiding al ontving in 2010. De enige die na Piccard en Walsh dezelfde duik heeft gemaakt, is filmmaker James Cameron. Piccard overleed in 2008 op 86-jarige leeftijd. De directeur van National Geographic John Fahey overhandigde de onderscheiding, samen met James Cameron en Don Walsh, aan de familie van de oceanograaf.

Gerlinde Kaltenbrunner is benoemd tot ‘Explorer of the Year’ vanwege haar buitengewone prestaties bij het bergbeklimmen. Zij is de eerste vrouw in de geschiedenis die zonder extra zuurstof alle veertien bergtoppen van meer dan 8000 meter heeft bedwongen. Vóór de alpiniste leverden tien mannen dezelfde prestatie. De Oostenrijkse begon haar queeste in 1998 op 23-jarige leeftijd in Pakistan en volbracht deze toen ze op 23 augustus 2011 de top van de K2 bereikte. Milieuantropoloog en ‘Explorer of the Year’ 2011 Kenny Broad reikte de award uit aan Kaltenbrunner.

De ‘Evening of Exploration’ is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gesponsord door de Zwitserse uurwerkfabrikant Rolex. Op de avond worden verschillende prijzen en onderscheidingen uitgereikt aan uitzonderlijke mensen die hebben bijgedragen aan het doel van de Society: ‘Inspiring people to care about the planet’.


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten