lezen Wij

Onderweg naar Dr. Pol

Bekijk Sluit

lezen Wij

National Geographic is onderweg naar Dr. Pol voor een live-interview op Facebook vrijdagavond. De lange weg die naar de beroemde kliniek leidt is al een avontuur op zich.

Datum
Auteur
Zoë de Goede

Ik nestel me in mijn oncomfortabele stoeltje op de luchthaven, waar ik het komende anderhalf uur zal doorbrengen – luchthavens zijn zulke plekken waar je tegen beter weten in te vroeg komt, omdat dat altijd beter is dan te laat. Mensen met trolleys ratelen voorbij, en vanuit het raam dat van de vloer tot aan het plafond rijkt, staart een enorme Boeing me aan.

Die wordt mijn thuis voor de komende vijftien uur, dan strijk ik neer in Grand Rapids (Michigan), om de volgende dag twee uur met de auto door de middle of nowhere te rijden. Mijn einddoel? De kliniek van de beroemdste dierenarts ter wereld. De plek waar papegaaien met gebroken pootjes huppelend vandaan komen en Dr. Pol met zijn plastic handschoenen kalfjes eigenhandig omdraait via de aars van koeien.

Ik ben er niet om mijn eigen vragen te beantwoorden, ik ben slechts een boodschapper – met jullie vragen in de aanslag.

Ik vraag me af of het wachtkamertje, vol wanhopige mensen met dieren op hun schoot, in het echt even klein of groot is als op het televisiescherm, of de kliniek nog niet versleten is van de vele uitzendingen en of de befaamde Dr. Pol in het echt net zo vermakelijk is als op televisie. Maar ik ben er niet om mijn eigen vragen te beantwoorden, ik ben slechts een boodschapper – met jullie vragen in de aanslag.

Via Facebook werd ik al door verschillende nieuwsgierigen gecontacteerd. Spreekt Dr. Pol ook Nederlands? Jazeker, jullie mogen hem straks namelijk in het Nederlands jullie vragen stellen via de livestream die we vrijdagavond 10 maart om 21.30 uur op Facebook zullen uitzenden. Je hoeft zelfs niet bezorgd te zijn dat zijn Nederlands roestig is na al die jaren aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, hij maakte namelijk afgelopen zomer nog de oversteek.

Daarmee beantwoord ik meteen de vraag van andere fans, die hem dolgraag eens in Nederland willen zien rondlopen. Vrijdag om tien uur zie je op National Geographic Channel hoe hij zijn familie en ouderlijk huis weer opzoekt, op bezoek gaat in zijn oude school (de dierenartsenopleiding in Utrecht) en op de Amsterdamse kanalen vaart met zijn vrouw.

Hebben jullie hiernaast nog andere vragen? Stel ze dan vrijdag om 21.30 uur in de comments tijdens het live-interview op Facebook. Tot dan!


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten