lezen Fotografie

National Geographic en WNF lanceren de 'Frans Lanting Award'

Bekijk Sluit

lezen Fotografie

Win een exclusieve fotoworkshop in de Oostvaardersplassen en een jaar begeleiding door Frans Lanting bij een fotoproject.

Datum
Fotograaf
Frans Lanting

De wereldberoemde topfotograaf Frans Lanting daagt alle enthousiaste amateurnatuurfotografen in Nederland uit om mee te doen aan de allereerste Frans Lanting Award. De winnaars van de vak- en publieksprijs leren de fijne kneepjes van het vak in een exclusieve fotoworkshop van Frans Lanting in de Oostvaardersplassen.  Ook krijgen ze een jaar begeleiding bij een fotoproject. De winnende foto’s worden gepubliceerd in National Geographic Magazine.

Land en zee
Het thema van de Frans Lanting Award 2014 is: waar land en zee elkaar raken. Voor Lanting is strand en zee ‘het theater waar alles gebeurt’. De WNF-ambassadeur heeft reuzenschildpadden gefotografeerd op de Galápagoseilanden, in een container gezeten om een albatros te fotograferen en voor National Geographic degenkrabben op camera vastgelegd die al miljoenen jaren aan de oostkust van de VS uit het water kruipen om eieren te leggen. “Maar ook dichtbij huis is de zee vol van schoonheid en een bron van leven voor mens en dier”, licht WNF-ambassadeur Lanting toe. “Tegelijkertijd worden de oceanen bedreigd door overbevissing, klimaatverandering en vervuiling.” Het thema van de Frans Lanting Award 2014 sluit dan ook goed aan bij de internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds (WNF) voor meer beschermde gebieden op zee.

Smartphone en spiegelreflex
Lanting roept fotografen op om zich te laten inspireren door het leven langs de kust, schilderachtige havens, woeste rotskusten, eindeloze stranden, dieren of de wereld onder water.  “Leg de mooiste beelden van deze ontmoeting vast, met je smartphone, spiegelreflex of welke camera je ook bezit en laat hiermee zien hoe waardevol de aarde is.”

Inzenden kan tot 1 oktober 2014 via: www.franslantingaward.nl. De vakjury bestaat naast Frans Lanting uit WNF-ambassadeur André Kuipers, die als een van de weinigen vanuit de ruimte heeft gefotografeerd, fotografe en voormalig presentatrice van het NOS Journaal Sacha de Boer, presentator, WNF-ambassadeur en amateurnatuurfotograaf Humberto Tan en hoofdredacteur van de Nederlandse editie van National Geographic en Traveler Aart Aarsbergen.

Van 1 oktober tot en met 25 november kan het publiek stemmen voor de publieksprijs. De prijswinnaars worden op 26 november bekendgemaakt. Frans Lanting ontving vorig jaar de eerste Nederlandse National Geographic Honorary Award. Daarvoor kreeg hij diverse malen de World Press Photo, in de categorie Natuur.

Kijk voor de wedstrijdvoorwaarden op: www.franslantingaward.nl


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten