zien In het wild

Een man tussen de wolven: het fotograferen van Yellowstone’s iconische roofdieren

Bekijk Sluit

zien In het wild

Fotograaf Ronan Donovan spendeerde anderhalf jaar in het Yellowstone National Park. Hij kreeg toegang tot plekken waar toeristen niet mogen komen en legde zo de wolven en het andere wildlife vast op prachtige beelden.

Datum
Auteur
National Geographic
Fotograaf
Ronan Donovan

Wat heb jij er voor over om een National Geographic-fotograaf te worden? Zou je over een besneeuwde vulkaan sjokken, met tientallen kilo’s apparatuur op je rug? Zou je in je eentje langs een gigantische rivier wandelen met de kans om daar een aantal grizzlyberen tegen te komen? Zou je buiten blijven in het holst van de nacht terwijl je het wolvengejank steeds dichterbij hoort komen? Fotograaf Ronan Donovan deed dat en meer voor anderhalf jaar om Yellowstone National Park in de Verenigde Staten te fotograferen, en de wolven die deze plek hun thuis noemen. 

Donovan wilde vastleggen hoe wolven communiceren in hun natuurlijke leefomgeving, maar hij kon het natuurlijk niet laten om ook het andere wildlife in het eerste nationale park van de wereld voor zijn camera te krijgen. “Sinds Yellowstone gecreëerd is, zo'n honderd jaar geleden, gaat het erg goed met de bizons, de wolven, de beren en de elanden. De aantallen zijn nog nooit zo hoog geweest,” zegt Donovan. “Het is 2016 en er zijn overal mensen en we blijven dit soort gebieden verwoesten, maar in Yellowstone floreert wildlife.”

 


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten