zien Fotografie

Een kubus vol leven – Foto van de dag

Bekijk Sluit

zien Fotografie

Hoeveel leven past er in 30x30x30 centimeter? Om die vraag te beantwoorden ging deze fotograaf op reis met een kubusvormig frame met zijden van één Engelse voet, oftewel een inhoud van zo’n dertig liter.

Datum
Fotograaf
David Liittschwager

Overal observeerde en fotografeerde David Liitschwager de soorten die de kubus passeerden of daar even in verbleven. Zijn team verzamelde elk dier van een millimeter of groter dat zich in het frame waagde, gedurende een periode van ongeveer drie weken per locatie. De onderstaande foto is een combinatiebeeld van alle organismen die Liitschwager tegenkwam in één kubieke voet van het Temae-rif bij Moorea, Frans-Polynesië. In totaal documenteerde hij er zeshonderd soorten, van rifdiertjes tot borstelwormen en octopusjes.

​National Geographic wil de lezer inspireren over de veelzijdigheid en de kwetsbaarheid van de planeet vanuit nieuwe perspectieven. Dagelijks licht de onlineredactie van National Geographic een foto uit. Dit beeld kan komen uit een reportage van National Geographic Magazine, nieuwe inzendingen van de lopende foto-opdracht van NatGeoFoto.nl of een actuele foto van een NatGeo-fotograaf.

Inspiring people to care about the planet.


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten