zien Fotografie

De levensstijl van een Roemeens zigeunerpaar - Foto van de dag

Bekijk Sluit

zien Fotografie

Een zigeunerechtpaar zit voor hun huis aan de rand van het dorpje Mera, Roemenië. Veel zigeuners hebben in de loop van de jaren hun nomadische leefstijl losgelaten en hebben zich permanent gevestigd.

Datum
Fotograaf
Marijke Ottema

Deze week reizen we op Instagram af naar Roemenië. Freelance journalist en filmmaker Marijke Ottema reisde afgelopen zomer naar het land waar ongeveer drie procent van de bevolking uit zigeuners bestaat. Onder het bewind van Nicolae Ceaușescu werd het hun verboden rond te reizen en werden ze gedwongen zich te vestigen op een permanente locatie. Na de val van de dicatator, eind 1989, besloten veel zigeuners op die vaste plek te blijven. Anderen hebben hun traditionele leefstijl opgepakt en leiden een nomadisch bestaan op zoek naar werk en inkomen. Ottema maakte kennis met het leven van deze mensen en legde het op beeld vast.

National Geographic wil de lezer inspireren over de veelzijdigheid en de kwetsbaarheid van de planeet vanuit nieuwe perspectieven. Dagelijks licht de onlineredactie van National Geographic een foto uit. Dit beeld kan komen uit een reportage van National Geographic Magazine, nieuwe inzendingen van de lopende foto-opdracht van NatGeoFoto.nl of een actuele foto van een NatGeo-fotograaf.

Inspiring people to care about the planet.


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten